BURSA HABERLERİ:
Gazcılar caddesinde ağaca bile tahammül yok

Osmangazi İlçesi sınırlarında bulunan ticaret merkezi Gazcılar Caddesi’nin her iki yanındaki tretuvarlarda bulunan ağaçlar, kendini bilmez bazı esnaflar tarafından kesildi. Ağaçların bulunduğu yerlere kaldırım taşı döşendi. Fidan kampanyalarının devam ettiği bir süreçte aidiyet duygusuyla hareket etmesi gereken birkaç sorumsuz esnafın işyerlerinin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle ağaçları kesip, budaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

ALİNUR AKTAŞ’A ÇAĞRI YAPTILAR

Özellikle Ulu Mahalle sınırlarında bulunan ağaçları kesen esnafın yaptıklarına yıllardır caddede ticaretle uğraşan duyarlı ticarethane sahipleri de bir anlam veremediklerini söylediler. Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının son olarak, Gazcılar Caddesi’nin Kent Meydanı girişinde bir kişinin dükkânının önündeki ağacı kesmesinden dolayı şahsa ceza yazdıklarını belirttiler. Caddenin belirli yerlerinde aynı manzaraların yaşandığını ifade eden yurttaşlar, bazı ağaçlar doğal yollarla ve hastalık neticesinde kurudu. Ancak onlarca ağaç kendini bilmez, şehre yabancı yeni işyeri açan esnaflar tarafından tabelaları gözüksün diye tuz ruhu, çamaşır suyu, turşu suyu dökmek suretiyle kurutuldu. Bazıları ise pervasızca ağaçları kestiler, yerlerine kaldırım taşı döşediler. “Yeşile hasret, Büyükşehir’le bitiyor” mottosuyla hareket eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Gazcılar Caddesi’ni de yeşillendirmesi, kesilen ağaçların yerlerine fidan dikmesi için göreve davet ediyoruz' şeklinde konuştular.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku