BURSA HABERLERİ:
Festival keyfi sürüyor

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, büyük bir heyecanla sürüyor. Festival kapsamında İstanbul Çocuk Prodüksiyon ekibi Nilüfer Uğur Mumcu Sahnesi’nde “İbiş’in Karne Şenliği” adlı kukla gösterisiyle çocukların karşısına çıktı. Yaklaşık 40 dakika süren gösterinin yönetmenliğini Duygu Tansı ve Oya Tansı yaptı. Gösteride okula giden İbiş’in karne gününe kadar öğrenmesi gereken konuları öğrenmek istemesiyle yaşanan komik olaylar anlatıldı. Ankara’dan gelen Mutlu Karagöz Kukla Tiyatrosu ise Merinos Göç Müzesi Sahnesi’nde “Aşıklar Yarışması” adlı gölge oyununu sahneledi. Mustafa Mutlu’nun yönettiği oyunda Karagöz’ün düzenlenen şiir yarışmasına hazırlık süreci izleyenlere eğlenceli bir şekilde aktarıldı.

Atölye çalışmaları renk kattı

Festivale atölye çalışmaları da renk kattı. Uğur Ünsal, Orhangazi ve İznik ilçelerinde düzenlenen ‘Atık Malzemelerden Kukla Yapımı ve Canlandırma Atölyesi’nde çocuklara günlük hayatta kullanılan malzemelerden kukla yapımını öğretti. 2 saat süren etkinlikte çocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de yaptıkları kuklalarla bir masalı canlandırdı. BKSTV Atölye Salonu’nda ise Yetkin Yüksel, katılımcılarla geleneksel Türk tiyatrosundaki metinlere yönelik yaklaşımları irdeledi. Zaman, mekan ve olay kavramları çerçevesinde incelenen metinler üzerinden güncel metinler oluşturulmaya çalışıldı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku