BURSA HABERLERİ:
Evliya Çelebi Yolu Yeniden Hayat Buluyor!
İnegöl Belediyesi, Antalya Demre Belediyesi ve Isparta Eğirdir Belediyesi iştirakçiliğinde yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘Avrupa’dan Türkiye’ye Yürüyoruz’ projesinin işlerlik kazanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu noktada İnegöl’de Evliya Çelebi Yolunun gelecek yıllarda daha etkin bir şekilde kullanılması adına tabela ve işaretleme çalışmaları yapıldı.
‘AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE YÜRÜYÜŞ’ PROJESİ
İnegöl’de Evliya Çelebi Yolunun yeniden canlanması adına gerçekleştirilen tabela ve işaretleme çalışmaları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında sunulan ‘Avrupa’dan Türkiye’ye Yürüyüş’ projesi kapsamında, 2016 yılı içerisinde İnegöl Belediyesi, Antalya Demre Belediyesi ve Isparta Eğirdir Belediyesi işbirliğiyle bir dizi yurtiçi ve yurtdışı etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirildi. Projenin işlevsellik özelliği kazanması noktasında karşılıklı ziyaretler yapılarak projenin daha verimli bir şekilde yürütülmesi noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra Kültür Rotaları Derneği tarafından proje kapsamında belediyemiz için hazırlanan rehber kitapçık ve harita ile Evliya Çelebi yolu yeniden hayat bulurken, nihayetinde geçmişin bugüne taşınarak geleceğe yön vermesi adına önemli bir çalışmaya hayat veren bu projenin kapanış konferansı da, 01-02 Şubat 2017 tarihleri arasında Antalya Demre’de gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.
EVLİYA ÇELEBİ YOLU İÇİN TABELA VE İŞARETLEME
Şubat 2017’de neticelenen projenin sonrasında Kültür Rotları Derneği faaliyetlerini devam ettirmektedir diyen Aktaş, “ Genel adı Avrasya Yolu olarak belirlenen İnegöl’de Evliya Çelebi Yolu, Isparta’da Aziz Paul Yolu ve Demre’de Likya Yolu’nun gelecek yıllarda daha etkin bir şekilde kullanılması adına tabela ve işaretleme çalışmaları geçtiğimiz hafta İnegöl’de gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü kontrolünde, Fen İşleri Personelinin işgücüyle ve Kültür Rotaları Derneği’nden Onat Alan’ın katılımıyla yeni tabela dikimi, yazıların değişimi, mevcut tabelaların onarımı, dere hattından geçişlerde kullanılacak küçük köprü, 80 kilometrelik hatta tamamlandı. İnegöl’de Evliya Çelebi Yolu’nun ziyaret eden gezginlerin yürüyüş yolunu rahat bir şekilde yürümeleri adına en önemli çalışmanın tabelalandırma ( yönlendime) çalışması olduğundan titiz bir çalışmayla Evliya Çelebi Yolunun güncel tutulması sağlanmıştır” dedi.
EVLİYA ÇELEBİ YOLU TURİZME DEĞER KATACAK
Rota üzerindeki diğer turizm cazibelerinin tanıtılarak, yerel halkın teşvik edilmesinin önemine de değinen Aktaş, “Birçok önemli değeri barındıran bir şehir hüviyetine sahip İnegöl’ümüzün her geçen gün kendinden daha fazla söz ettirdiğine şahitlik ediyoruz. Özellikle kadim bir şehir olgusuyla birçok medeniyete sev sahipliği yapmış bir kent kimliği ile yeniden hayat bulacağına yürekten inandığımız Evliya Çelebi Yolunun turizm potansiyelimize önemli bir katkı vereceğine inancımız tam. Bu noktada bu yolu da içine alacak farklı turizm alanlarının devreye sokulması ve bu konuda yerel halkın bilinçlendirilerek teşvik edilmesi elzem bir konu olarak karşımızda duruyor. Yaptığımız bu çalışmalar ile İnegöl’ün önemli bir turizm marka şehri olması yolunda emin adımlar ile ilerlediğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108