BURSA HABERLERİ:
Engelli solistler gönüllerde taht kurdu

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle konser düzenledi. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyesi İpek Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı geceye, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Bursalıların büyük ilgi gösterdiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nı BUSMEK işaret dili kursu öğrencileri de işaret diliyle okudu. Programın ikinci bölümde ise Mustafa Özyer’in ritim şefliğinde çeşitli müzik aletleriyle sahne alan Kalbin Ritmi Grubu, çaldıkları şarkılarla izleyenleri doyasıya eğlendirdi.

Konserin son bölümde ise Türk Halk Müziği Korosu, şef Kemal Kamalı önderliğinde sahneye çıktı. Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü orkestrasının eşlik ettiği konserde, Engelliler Meclisi üyeleri tarafından solo ve koro şarkılar seslendirildi. Sahne alan solistler, ‘Süt içtim dilim yandı’, ‘Bitlis’te beş minare’, ‘Meşeli dağlar meşeli’ ve ‘Karşıdan yar geliyor’ gibi Türk Halk Müziği’nin önemli eserlerini sanatseverlerle beraber söyledi.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, anlamlı bir etkinlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Son yıllarda engelliler konusunda reform niteliğinde işlere imza atıldığını söyleyen Gözgeç, “Ev bakım hizmetlerinden tutun sanattan siyasette spordan eğitime kadar her alanda engelli kardeşlerimizin var olmaları için çalıştık. Bu güzel programı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, ‘Dünya Engelliler Günü’ etkinliklerinin tüm dünyada gerekli duyarlığa vesile olmasını diledi. Engelliliğin gizlenecek saklanacak bir durum olmadığını söyleyen Sönmez, “Engelleri aşabiliriz. Biz biliyoruz ki engeller, birbirimize sahip çıktıkça, birbirimizi desteledikçe aşılır. Bizler engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak ise, Engelliler Meclisi’nin yine örnek bir çalışmaya imza attığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla her alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Toprak, “Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. Engelliler Meclisimizin çalışmaları ile gurur duyuyoruz. Engelliler Meclisi de kendi bünyesinde oluşturduğu Kalbin Ritmi Grubu ve Türk Halk Müziği Korosu ile engellilere sürekli moral aşılıyor. Konserde büyük emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, seslerini her alanda duyurmak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Önlerine çıkan her engeli aşmaya hazır olduklarını vurgulayan Sönmez, engelliler tarafından oluşturulan Kalbin Ritmi Grubu’nun 7 yıldır, Türk Halk Müziği Korosu’nun ise 12 yıldır başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti. Sönmez, engellilere yönelik desteklerinden ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Programın sonunda Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından 16. Tavla Turnuvasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Ayrıca protokol üyeleri tarafından koro şefi Kemal Kamalı’ya, ritim grubu eğitmeni Mustafa Özyer’e, BUSMEK işaret dili tercümanı Gökçe Çayır’a, Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurcan Çobantürk’e ve programın sunucusu İpek Öztürk’e adlarına düzenlenmiş fidan dikimi sertifikası verildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108