BURSA HABERLERİ:
ÇEVRE BELEDİYECİLİĞİNDE ‘YILDIRIM' FARKI

Türkiye’de geri dönüşüm konusunda Avrupa standartlarını yakalayarak örnek teşkil eden kurumlardan biri olan Yıldırım Belediyesi, 2018 yılının ilk 9 ayında 18 bin 674 kilogram ambalaj atığı, 983 ton cam atığı ve 30 bin 915 kilogram atık bitkisel yağ topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ayrıca 4 bin 367 kilogram pil atığının yanı sıra 340 adet lastik ile bin 394 adet elektronik atık ve bin 668 floresanı geri dönüşüme kazandırarak önemli bir çalışmayı ortaya koydu.

‘ÇOCUKLARIMIZA KARŞI SORUMLUYUZ’

Geri dönüşümün çocukların sağlıklı koşullarda bir yaşam sürmesi için tüm insanlığın yürütmesi gereken önemli bir çalışma olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak çevre koruma ve geri dönüşümü gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuz olarak görüyor, Türkiye’ye örnek ve öncü çalışmalara imza atıyoruz” dedi. Geri dönüşümün çevresel etkisinin ekonomik boyutundan çok daha fazla olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Etkin geri dönüşüm faaliyetleriyle hava kirliliğini yüzde 90, su kirliliğini yüzde 35 azaltabiliyoruz. Yine su kullanımında yüzde 45, geriye kazandırılan ürünlerin farklılığına göre enerji kullanımında yüzde 60 ile yüzde 90 arasında tasarruf sağlayabiliyoruz. Çevreye duyarlı uygulamalarımızla insan sağlığını tehdit eden durumların önüne geçiyor, çevremizi koruyarak gelecek nesillere bırakıyoruz. Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz. Bu bizim çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108