BURSA HABERLERİ:
Bursa'dan Elazığ'a 10 bin kişilik aşevi

Büyükşehir Belediyesi, Elazığ ve Malatya’da ağır sonuçları yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle ‘vatandaşların yaralarının hızla sarılması yönünde’ seferber oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait iştiraklerden toplanan ve içerisinde gıda, giyim ve hijyen maddeleri bulunan yardım malzemeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle belediye önünden Elazığ’a doğru yola çıkarıldı.

Başkan Aktaş: Deprem, yürek sızlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yardım tırlarının uğurlanması sırasında yaptığı açıklamada, Elazığ’da meydana gelen ve merkez üssü Sivrice olan depremin yürekleri sızlattığını ifade etti. Afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileyen Başkan Aktaş, “Acımız büyük ama Allah’a hamdolsun, devletimiz güçlü. Tüm imkanlar seferber edildi. İlk belirlemelere göre, 22 kişi hayatını kaybetti. 1031 vatandaşımız yaralandı. Yapılan çalışmalar sonucunda, şu ana kadar 40 vatandaşımız enkaz altından sağ çıkarıldı” diye konuştu.

Yardımlar AFAD rehberliğinde

Başkan Alinur Aktaş, deprem yaşanır yaşanmaz vakit kaybetmeden Elazığ Valisi Çetin Oktay Yıldırım, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile ‘ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla’ irtibata geçtiklerini kaydetti. Deprem bölgesindeki gereksinimlere binaen günlük hayatı ve temel hijyen maddelerini göz önüne alarak, detaylı hazırlık yaptıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “1 tır içme suyu, 1 tır çeşitli gıda maddesi ve 1 tır da temizlik maddesi yüklü araçları zaman kaybetmeden yola çıkardık” şeklinde konuştu.

Afetzedelere her gün sıcak yemek

Başkan Aktaş, Elazığ’da ‘depremzedeler için’ her gün 10 bin kişiye sıcak çorba ve yemek servis edecek aşevini kurma yönünde düğmeye bastıklarını ifade etti. Bununla birlikte BESAŞ’a ait gıda yüklü mobil aracın da yardım için bölgeye gönderildiğini kaydeden Başkan Aktaş, “İtfaiye arama-kurtarma ekiplerimiz, araçlarıyla birlikte deprem bölgesindeki çalışmalara destek verecek. Depremden etkilenen vatandaşlarımız için psiko-destek ekibimizi de yola çıkardık. Çocuklara oyuncak temin edilmesine kadar, her türlü hazırlığı yaptık” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine ücretsiz ulaşım

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da yaşayan Elazığ ve Malatyalılara ‘afet bölgesindeki yakınlarına ulaşmaları için’ ücretsiz otobüs tahsis etme yönünde hazır olduklarını söyledi. Bu yönde hemşeri dernekleriyle irtibata geçtiklerini ve gerekli duyuruyu yaptıklarını belirten Başkan Aktaş, “Özellikle buradan gitmek isteyen vatandaşlarımız varsa, ki bir otobüs gönderdik, Alo153, 0224 716 1150 ve 444 1600 numaralı telefonlardan bize müracaatta bulunabilirler. Başvuru yapanlar için ücretsiz ulaşımla alakalı yardımcı olacağız. Okul ya da farklı sebeplerle deprem bölgesinde yaşayan hemşerilerimizin buraya gelmeleri noktasında da arkadaşlarımız irtibat halinde olacaklar” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir’de kriz masası kuruldu

Başkan Alinur Aktaş, Elazığ’da yaşanan deprem nedeniyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Genel Sekreter Ulaş Akhan başkanlığında kriz masası oluşturduklarını kaydetti. Yakında kendisinin de ziyaret ve başsağlığı için Elazığ’a gideceğini açıklayan Başkan Aktaş, “Deprem bölgesinde herhangi bir karışıklığa neden olmamak için yardım malzemelerini ve bundan sonra yapılacak çalışmaları koordine etme noktasında yetkililerle birlikte çalışıyoruz. Kurtarma faaliyetleri sonrasında, alt ve üst yapı bakım-onarım çalışmaları için mühendis ve teknisyenlerimizden oluşan 3 ekibimiz de deprem bölgesinde olacak. Tüm imkanlarımız vatandaşlarımız için seferber” dedi.

Büyükşehir destek için 7/24 görevde

Yaptığı açıklama sonunda “Hem Elazığ’a hem de Malatya’ya büyük geçmiş olsun” diyen Başkan Aktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve devletimiz, tüm dinamikleri ile çok iyi bir şekilde organize oldular. Bize Bursalı hemşerilerimizden ‘Ben de yardım etmek, bir şeyler yapmak istiyorum’ şeklinde telefonlar geliyor. Bu noktada düşüncesi olanlar, lütfen bizimle irtibata geçsinler” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108