BURSA HABERLERİ:
Bursa'da ‘Dostlarım Zenginliğimdir' konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un doğumunun 70. yıldönümü nedeniyle düzenlenen ‘Dostlarım Zenginliğimdir’ konseri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, konserde yaptığı konuşmada, tarih başkenti Bursa’da samimi misafirperverlikle karşılaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. TÜRKSOY kurulduğundan bu yana el ele vererek oluşturulan sağlam dostluklar neticesinde Bursa’da birçok program düzenlediklerini hatırlatan Kaseinov, Kazakistan’da yıldönümlerinin önem taşıdığını, bu kapsamda her yıl dönümünde konser verdiklerini söyledi. 70. yıldönümünde Bursa’da konser vermenin kendisini için önem taşıdığını anlatan Kaseinov, TÜRKSOY’un etkisinin her geçen gün artarak devam edeceğini ifade etti.

Karagandı Senfoni Orkestrası sahneye çıktı

Konserde, Kazakistan’ın en saygın orkestrası olan Karagandı Senfoni Orkestrası sanatçıları sahneye çıktı. Kazakistan’dan Petr Gribonov’un orkestra şefi olarak yönettiği konserde, Kazak, Türkmen, Kırgız, Özbek ve Azeri bestecilerinin eserleri ile dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi. Gecede ayrıca Özbekistan’dan Aminbay Sapayev ve Türkmenistan’dan Rovşan Nepesov da konuk şef olarak orkestrayı yönetti. Konserde solist olarak sahneye çıkan Kazakistan’dan Medet Çotabayev, Talgat İdrisov ve Başkurdistan’dan Alfiya Karimova da performanslarıyla dinleyenleri büyüledi. Dünya klasiklerinden ‘Uyuyan Güzel’, ‘Kızlar Dansı’, ‘Bülbül’, ‘İki Keman Konçertosu’ gibi eserleri sevilen seslendiren sanatçılar, Bursalılara keyifli bir akşam yaşattı. Konser sonunda Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, orkestra şeflerine ve solistlere çiçek takdim etti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108