BURSA HABERLERİ:
Bursa'da ‘Aile Oluyoruz' projesi start aldı
Bursa Kent Konseyi’nin destek verdiği SOMER’in hayata geçirdiği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü’nün hibe verdiği ‘Aile Oluyoruz’ projesinin tanıtım toplantısı Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Sosyal Politikalar Merkezi Derneği Başkanı Murat Başlar, İl Dernek Müdürlüğü temsilcisi Orhan Kaya, proje ortakları ve dernek üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa’da hayatın her alanına dokunmaya çalıştıklarını, daha güzel toplum oluşturulmasına katkı sunmak için çabaladıklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi’nin başarısının arkasında güçlü bir gönüllü katkısını yattığını, Bursa’nın bu yönden şanslı olduğunu belirten Çepni, Bursa Kent Konseyi’nin kurulduğun günden bu yana binlerce faaliyete ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Bursa Kent Konseyi’nin çalışmalarında en büyük desteği Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden aldığını söyleyen Çepni, ” Bursa Kent Konseyi bünyesindeki Sivil Toplum ve Projeler Ofisi’nin desteklediği onlarca proje çeşitli kurumlardan hibe aldı. Son olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü’nün açtığı programla Bursa’dan 6 projeye hibe verildi. Bu 6 projenin 2’sinin Bursa Kent Konseyi ofislerinde hazırlandığı için gururluyuz. Meclislerimiz, çalışma gruplarımız, katılımcı kuruluşlarımız, gönüllülerimiz, ofislerimiz ve personelimizle beraber enerjimizi gece gündüz demeden daha güçlü bir Bursa için harcıyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Doğumuna Sahip Çık projemizin bir devamı niteliğinde gördüğümüz ‘Aile Oluyoruz’ projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Geleceğimizin teminatı gençleri ve yeni nesli eğiten aileleri önemsediklerini anlatan Çepni, bu projeyle sağlık nesillerin hazırlanmasına da katkı sunulacağını ifade etti. Çalışmaların toplumun tüm katmanlarına ulaşmasında Bursa Kent Konseyi’nin büyük etkisinin olduğunu hatırlatan Çepni, projenin de bu işbirliğiyle toplumun her kesimine ulaştırılacağını dile getirdi.

Sosyal Politikalar Merkezi Derneği Başkanı Murat Başlar ise projenin detayları hakkında bilgi verdi. ‘Aile Oluyoruz’ projesiyle Bursa’da ilk kez hamilelik sürecinde olan 20 ile 40 yaş arasındaki 50 kadın ve eşleri olmak üzere toplam 100 kişinin bilgilendirileceğini belirtti. Projenin 9 ay süreceğini ve 30 Haziran 2018’de son bulacağını söyleyen Başlar, proje ortaklarının Bursa Kent Konseyi, Büyükşehir Belediyesi Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin olduğunu hatırlattı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü’nün projeye hibe desteği verdiğini anlatan Başlar, “Çocuk 1 yaşına gelene kadar olan süreci kapsayan bir çerçevede aile eğitim modülü oluşturulacaktır. Eğitim modülü, Bursa Aile Danışma ve Eğitim Merkezi uzmanları tarafından hazırlanacak ve uygulanacaktır. Bu kapsamda "Hamilelik süreci ve normal doğumun avantajları", "Ebeveyn olma" ve "Aile içi iletişim" konuları yer alacaktır. Toplamda 12 saati kapsayacak eğitim her ay 20 kişilik gruplar halinde uygulanacaktır. Projeyle anne ve babaları çocuk gelişimi hakkında bilinçlendirmeyi, ailenin çocuğun yaşamındaki rolüne dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Anne ve babanın ebeveynlik becerilerine katkı sağlamayı, Anne ve baba adaylarını normal doğum hakkında bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı ailelerin oluşması ile sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı, sivil toplumda aile konusunda daha fazla çalışma yapılmasına destek olmayı ve kamuoyunda aile değerlerinin güçlendirilmesi yönünde farkındalık kazandırmayı istiyoruz” diye konuştu.
SOMER’in Bursa Kent Konseyi ile birlikte dezavantajlı gruplar için birçok proje yürüttüğünü hatırlatan Başlar, engelli, kadın ve gençlere yönelik 8’e yakın projenin yapıldığını, farklı kurumlardan hibe alınarak sürece katkı sağladıklarını anlattı.

Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Sorumlusu Eda Abdullahoğlu ise, projeye katkı sunan herkese teşekkür ederek, topluma faydalı bir çalışma olacağına inandığını dile getirdi.
İl Dernek Müdürlüğü temsilcisi Orhan Kaya ise, projenin faydalı olacağına ve Bursa’ya katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108