BURSA HABERLERİ:
BURSA'DA 306 BİN ÖĞRENCİ SPORLA BULUŞTU

Fethiye Spor Tesislerinde yapılan bu yıl ki etkinliklerin kapanış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in yanı sıra çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katılım gösterdi.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bu yıl ki hedefimiz 250 bin öğrenciye ulaşmaktı ama bugün ulaştığımız rakam 300 bin öğrenciyi geçti. Bu da bizi son derece mutlu etti. Etkinlikler kapsamında akıl ve zekâ oyunlarıyla birlikte öğrencilerin ruhsal, bedensel ve ahlaki gelişimlerine destek olmak amacıyla pek çok farklı alanda sportif etkinlikler düzenlendi. Özel eğitim öğrencilerimize mini olimpiyat parkurları tertip edildi. Yaklaşık 1600 öğrencimiz yüzmeyi öğrendi. Etkinliklerin gerçekleştirilmesinde bize her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine, mesai arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve onları bizlere emanet eden velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri (BOSE) kapsamında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 17 ilçede ilk ve ortaokul düzeyinde 306 bin öğrenci etkinliklerle buluştu.
Dijital çağın çocuklara kazandırdığı olumsuz etkilerinden bahsederek sözlerine başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Hepimiz kabul ediyoruz ki sokaklarda arkadaşlarıyla koşup oynayan çocuklardan, telefonlarıyla sosyal medyadan birbirlerine mesaj gönderen çocuklara gelindi. Apartmanlarda büyüyen çocuklar yeşilden ve doğadan uzaklaştı. Bizler mahalle arasında saklambaç kovalamaca oynadık ama şimdi çocukları dışarı salamıyoruz. Dolayısıyla hareket etmeyen kas ve iskelet sistemi yeterince olgunluğa ulaşmamış, koşup oynamadığı için de ciddi rahatsızlığı olan çocuklarımız var. Astımlı, obez, erken yaşta depresyon ilaçları kullanan çocuklar olmaya başladı. Hepimiz çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Bunun bir de beslenme kısmı var. Düzensiz beslenen çocuklar sağlıklı gelişmiyor. Bir tehlike daha var ki uyuşturucu alkol ve sigara ile alakalı. Çocuklarımız bunların pençesine düşmesin istiyoruz. İşte bu düşünce ile Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle devam ettirilen bir uygulama. Uygulamanın 5. yılı tamamlandı. Amacımız çocuklarımıza spor yaptırmak. Anne ve babalardan ricam sadece özentiyle bir seneye mahsus değil de en az bir spor ve sanat dalıyla çocuklarımızın kabiliyetleri doğrultusunda muhakkak suretle ilgilendirelim. Her çocuğun ilgi duyduğu bir spor dalı vardır. Herkes futbolcu olacak diye bir şey yok. Basketbol, masa tenisi, satranç da oynayabilir. Ağaç yaşken eğilir bu manada bu yaşlardaki takip ilerideki gelişimlerine çok ciddi etki edecek. Bunu yaparken sadece spor değil, arkadaşlar edinsin, disiplinli çalışmayı öğrensin, takım olmayı öğrenmesini, sosyal çevresini genişletmesini de istiyoruz. Bu vesileyle bu güzel projede emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm eğitim camiamıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Mangala, Satranç, Maceraya Hazır Mısın? Mini Atletizm, Mini Voleybol,  Yüzmeyi Öğreniyorum, 4. Sınıflar Arası Futbol Yarışması, Özel Eğitim Alanında Futbol, Voleybol, Bocce, Masa Tenisi ve Bowling alanlarında dereceye giren 524 başarılı öğrenciye ödülleri verildi.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108