BURSA HABERLERİ:
Bursa Şehit Yarbayı Uğurladı!

Dağlıca önceki gün yaşanan hain saldırıda 15 askeriyle birlikte şehit düşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın naaşı otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştı. Buradaki işlemleri bugün sabah saatlerinde tamamlanan Çelikcan’ın cenazesi helikopterle Ankara’dan Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Helitaksi’ye ait piste getirildi. Şehidin doktor eşi Gaye Çelikcan’da helikopterle Bursa’ya getirildi.
Helikopter pisti etrafında toplanan kalabalık bir grup terör örgütü aleyhine sloganlar attı. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyen grup şehidin naaşının konulduğu ambulansı takip ederek camiye gitti. Şehidin babası Niyazi Çelikcan da cenazenin taşındığı ambülansa bindi.
Şehit Yarbay İlker Çelikcan için Mihraplı Cami’nde kılınan namaza 50 civarında vatandaş katıldı. Cenazeye katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün bulunduğu bölüm ile vatandaşlar arasına bariyerler konuldu. Ayrıca polis geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşların bakanlarla temasını engelledi. Minarede ve caminin üst kısımlarında tedbir alan polis ayrıca caminin bütün pençelerinden alanı kameraya aldı.
MHP’LİLER ALANA ALINMAK İSTEMEDİ
Cenaze namazı ile cami önüne gelen MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz ile bir grup partili alana alınmak istenmeyince tartışma yaşandı. Yine namaz öncesinde bir kişide silah bulunduğu ihbarı üzerine polis grubu dağıtmak isteyince arbede oldu.
AİLENİN TABUTA SARILMASINA İZİN VERİLMEDİ
Namaz öncesinde tabuta sarılmak isteyen şehit yakınlarına asker ve polis tarafından izin verilmeyince kısa süreli tartışma çıktı. Şehit yakınları duruma tepki gösterdi. Şehit Yarbay Çelikcan’ın cenaze namazını Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay kıldırdı. Namaza Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, il protokolü, şehidin yakınları ve 50 bin civarında vatandaş katıldı.
BAKANLAR APAR TOPAR AYRILDI
Namazın kılınıp helallik alınmasının ardından şehidin naaşı top arabasına götürülürken bakanlar Müezzinoğlu ve Gönül barikatlarla çevrili koridordan polisin geniş güvenlik önlemleri altında araçlarına giderek olay yerinden uzaklaştı. Bu esnada cami bahçesinde bulunan vatandaşlar ‘yuh’ çekti. Bakanlara ‘Allah belanızı versin’ diye seslenen kalabalık ‘Tayyip oğlunu askere gönder’ diye slogan attı.
Şehidin naaşı bir süre top arabasında taşındıktan sonra ambülansa konuldu. Cenaze evine götürülüp helallik alınacak. Ardından da Hamitler Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedilecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku