BURSA HABERLERİ:
BTM'den öğretmenlere özel bilimsel konferans

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı koymak ve bilimi topluma sevdirmek adına projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM)  öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik önemli bir konferansa ev sahipliği yapacak. Bursa BTM tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Eğitimde yeni yaklaşımlar’ konferansı ile alanında uzman isimler,  Türkiye ve dünyadaki eğitim modellerini tartışmaya açacak.  25 Kasım 2018’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konferansta öğretmen-öğrenci ilişkisinde nesil farkı, iletişim dili,  teknolojik yeni öğrenme metotları ve dünya ölçeğinde eğitim sistemindeki arayışlar masaya yatırılacak.  Ayrıca yine son yıllarda hem eğitim içeriği hem de eğitim metodu olarak gündeme gelen Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik- (STEM),  kendin yap –(MAKER) akımları ile yeni mesleki gelişim modelleri de öğretmen ve öğretmen adaylarına anlatılacak.  

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Tüm gün boyunca sürecek konferansta Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uygar Kanlı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Öğretmen Eğitimi ve Bilim Merkezleri üzerine ulusal ve uluslararası çalışmalarını sürdüren Dr. Yasemin Özdem Yılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Bekir Yıldırım,  öğretmenler için mesleki gelişim programı konusunda 17 yıldan fazla süredir çalışmalarını sürdüren Burcu Aybat, ve Osmangazi Rehberlik Araştırma Merkezi’nde görevli Uğur Armutçu, uzmanlık alanlarına yönelik bildiriler sunacak.  Konferansa katılım ön başvuru ile yapılacak.   Öğretmenler günü özel hediyesi ile katılım belgesinin de takdim edileceği konferansa katılmak isteyen öğretmen ve öğretmen adayları http://www.bursabilimmerkezi.org/egitimde-yeni-yaklasimlar-ii-1001/ adresinden detaylı bilgi alabilirler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108