BURSA HABERLERİ:
BESAŞ'ın Projesine AB Bakanlığı'ndan Onay!
Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek üretim tesisi olan BESAŞ, Bursalının sağlıklı ve ekonomik gıdaya erişimini sağlamanın yanında gençlerin istihdamına yönelik önemli bir projeye imza atıyor. Ekmek sektöründe gençlerin istihdam edilebilirliğini arttırmak adıyla Büyükşehir Belediyesi, BESAŞ ve Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan Erasmus + Stratejik Ortaklık Projesi Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü projenin yurtiçi ortakları olurken, Gıda ve Fermantasyon Teknolojileri Merkezi (TFTAK, Estonya) ile Ulusal Gıda Biyokaynakları Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (IBA, Romanya) de projenin yurtdışı ortakları oldu.
İstihdama büyük katkı
Fırıncılık sektöründe mesleki beceri ve bilgi birikimine sahip olmayan gençlerin sorununa bir cevap olacak proje ile fırıncılık sektörüyle ilgili ücretsiz ve yenilikçi eğitim materyalleri vasıtasıyla erken okuldan ayrılan veya yetersiz eğitim almış gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amaçlanıyor. Gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak ve onları profesyonel yaşam için hazırlamak hedeflenirken, sektöründeki genç çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik esnek ve akıllı eğitim materyalleri hazırlayarak kolayca erişebilecekleri ve kullanabilecekleri yenilikçi yaklaşımlar geliştirilecek. Ekmekçilik sektöründe daha kalifiye çalışanların istihdam etmesi sağlayacak proje kapsamında Bursa’da bir açılış konferansı BESAŞ organizasyonu ile yapılacak.
AB Bakanlığı’ndan tam destek
Proje kapsamında; iyi ekmek üretimi, duyusal analiz, hijyen ve sanitasyon, AB ve Türkiye mevzuatı konularında dört el kitabı oluşturulacak. Ayrıca konuyla ilgili fırıncılığa adım atacak hedef gruba internet üzerinden eğitim modülü hazırlanacak, akıllı telefon uygulaması ve proje web sayfası oluşturulacak. Gıda ve yem kontrol merkez araştırma enstitüsü ve BESAŞ işbirliği ile hedef gruba Bursa’da eğitimler düzenlenecek. Proje kapsamında Estonya’da 5 gün süreli duyusal ekmek analizi eğitimi verilecek. Ayrıca yine Romanya’da yapılacak olan 5 gün süreli eğitimde ise katılımcılar Ekmek Üretim Pilot Tesisini ve tesisin deneyimli kadrosu ile farklı ekmek çeşitleri üretimini görme fırsatı bulacaklar. Bu yıl içerisinde başlayacak olan projenin 18 ayda tamamlanması planlanırken, 147.600 Euro olan proje bütçesi ve tüm masraflar AB Bakanlığı tarafından karşılanacak.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku