BURSA HABERLERİ:
Başkan Taban Öğrencilere Kumbara Dağıttı

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdiği Kitap Fuarının 2’ncisine hazırlanıyor. 16-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek kitap fuarı öncesi, fuar organizasyonunu yapan VAV Fuarcılık Organizasyon Şirketi ile birlikte İnegöl Belediyesi tarafından ilçede bulunan tüm ilkokul öğrencileriyle birlikte 5’inci sınıf öğrencilerine kumbara dağıtılıyor.

SİNANBEY İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ KUMBARALARINI BAŞKANDAN ALDI
Kitap fuarından alışveriş yapmak için para biriktirmeleri öğütlenerek dağıtılan kumbaralarla öğrenciler hem birikim yapmaya hem de kitap okumaya teşvik ediliyor. 30 bin kumbaranın dağıtıldığı İnegöl’de, Belediye Başkanı Alper Taban’da beraberindeki VAV Fuarcılık Organizasyon Şirketi yetkilileri ile birlikte Sinanbey İlkokulunda kumbara dağıtımlarına katıldı. Başkan Taban, 1’inci sınıf öğrencilerine kumbaralarını takdim ettiği sırada öğrencilerle sohbet etme fırsatı da buldu.

2. KİTAP FUARI ŞUBAT’TA
Kumbara dağıtımları sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün Sinanbey İlkokulumuzda öğrencilerimize kumbara dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Tabi bunun nedenini merak edeceksiniz. Nedeni 16-25 Şubat tarihleri arasında kitap fuarı gerçekleştireceğiz. Artık İnegöl’de sadece mobilya veya tarım fuarı yapılmıyor. Bu yıl ilçemizde 2’ncisi düzenlenecek bir kitap fuarı gerçekleştireceğiz. Geçen yıl yapmış olduğumuz kitap fuarını bu yıl biraz daha geliştirerek, geçen yıldan görmüş olduğumuz eksiklikleri gidererek biraz daha geniş kapsamlı ve profesyonel bir kitap fuarı gerçekleştiriyoruz” dedi.

AMAÇ KİTAP OKUMA ORANLARINI ARTTIRMAK
Fuar ve öncesinde yapılan kumbara dağıtımı ile kitap okuma oranını arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Taban; “Buradaki amaç şuydu; malumunuz ülkemizde kitap okuma oranları çok çok düşük. Bunu arttırmamız gerekiyor. Kitabı özellikle gençlerimize, öğrencilerimize, hatta her yaştan vatandaşımıza sevdirmemiz gerekiyor. Kitap, üzerinde belki saatlerce, günlerce konuşulabilecek bir konu. Bugün dünyanın en önemli sermayesi nedir desek bilgi deriz. Bilginin de kaynağı kitaptır. Dolayısıyla biz şartların daha da zorlaştığı dünyamızda özellikle teknolojik gelişmelerin yaşandığı, sosyal medya gibi handikapların çoğaldığı bir ortamda kitap okumanın daha da zorlaştığını söyleyebiliriz. Bunun önüne geçebilmek ve bir farkındalık oluşturabilmek adına da şehrimizde güzel ve geniş katılımlı bir kitap fuarı organize ediyoruz” diye konuştu.

ÜNLÜ YAZARLAR OKUYUCULARIYLA BULUŞACAK
16-25 Şubat tarihleri arasında VAV Fuarcılık Organizasyon Şirketi ve İnegöl Belediyesi ortaklığında düzenlenecek fuara 50 yayınevinin katılacağını ifade eden Taban; “Geniş katılımlı bir fuar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu fuarda ben tüm şehrimizde yaşayan başta yetişkinler, anne babalar, beraberinde öğrencilerimizi fuarı ziyaret etmeye ve kendi için faydalı olacak kitapları okumaya davet ediyorum. Bu yıl biraz daha güçlü yazarlarımızı getirip halkımızla buluşturmak istedik. Ahmet Şimşirgil hocamız var, Pelin Çift hanım orada olacak, Yavuz Bahadıroğlu hocamız orada olacak. Yine yerel yazarlarımız da fuarda bulunacaklar. Yazarlar hususundaki çalışmalarımız devam ediyor. Biz burada sadece bir yazar-okuyucu buluşmasından ziyade bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz kitap fuarının buna vesile olmasını diliyor, tüm ilçe halkımızı kitap fuarını ziyarete davet ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108