BURSA HABERLERİ:
Başkan Bozbey'in özel konuğu

Nilüfer Belediyesi’nin, kentin sosyal ve kültürel mirası ile unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla 2011 yılından bu yana sürdürdüğü sözlü tarih ve araştırma projesi “Nilüfer’in Hikayesi”nde yer alarak Tahtalı Mahallesi ile ilgili bilgilerini paylaşan 79 yaşındaki Saime Çalışır, çekimler sırasında bir de istekte bulunmuştu.

“Nilüfer’in Hikayesi” çekimleri sırasında önce 79 yıllık mazisini  paylaşan Saime teyze ardından da “Mustafa Bozbey’i görmek istiyorum. Bana hususi ziyarete gelsin. Kendi yöremizin çocuğu. Onun kazanmasını, yükselmesini istiyorum” demişti. Saime teyzenin bu isteği gerçekleşti ve Başkan Bozbey tarafından makamında ağırlandı. Saime Çalışır ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Mustafa Bozbey, bilgi ve paylaşımlarıyla projeye desteğinden dolayı da elini öperek teşekkür etti. Bozbey, samimi tavırlarıyla zaman zaman kahkaha dolu anlar yaşatan, Saime teyzeye kendisini Tahtalı Mahallesi’ndeki evinde ziyaret edeceği sözünü de verdi.

NİLÜFER’İN HİKAYESİ’NİN İKİNCİ BÖLÜMÜ GELİYOR

Öte yandan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Onur Ulutaş’ın proje koordinatörlüğünde 2011 yılından bu yana sürdürülen sözlü tarih ve araştırma projesi “Nilüfer’in Hikayesi”nin büyük beğeni toplayan birinci bölümünün ardından ikinci bölümü de tamamlandı. Özlüce’den Beşevler’e, İhsaniye’den Gölyazı ve Ürünlü’ye kadar 45 mahallede yaklaşık 500 kişiyle gerçekleştirilen sözlü tarih araştırmalarıyla kent belleğine katkı koymak isteyen Nilüfer Belediyesi, aynı zamanda “Nilüfer’in Hikayesi”ni kitap haline getirerek, gelecek kuşaklara da aktarmayı hedefliyor. 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108