BURSA HABERLERİ:
BALKANLARDAN BAŞKAN YILMAZ'A ZİYARET

Ziyarette, Kosova Mamuşa Türkleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Morina ve beraberindekiler de hazır bulundu. Balkanların gönül coğrafyamızın nadide bölgelerinden biri olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “O topraklar bilhassa bizim Osmanlı kültürünün halen yaşadığı, yaşatıldığı bölgeler. Dolayısıyla bizlerin bağlarımızı çok daha güçlü hale getirmemiz gerekiyor. Bizler de yerel yönetimler olarak, Türkiye’deki kardeşleriniz olarak elimizden geleni her daim yapmaya hazırız. Zaman zaman çeşitli etkinliklerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de sosyal projelerle katkı sunmaya devam edeceğiz. Yeter ki sizler o topraklara değer katmaya, o topraklarla olan ünsiyetinizi daha güçlü tutmaya gayret edin. Bu noktada bizim üzerimize düşeni de bizler yapmaya hazırız” diye konuştu.

VARLIĞINIZ BİZE GÜÇ VERİYOR’

Kosova Eski Bakan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Şube Başkanı Rıfat Krasniç de kendilerine gösterilen misafirlikten ötürü Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür ederek, “Kosova bugün yaklaşık 1 milyon 600 bin nüfusa sahip bir devlet. Ayrıca Kosova’da Prizren, Priştine, Mamuşa, Gilan, Dobırçan ve Mitrovitsa şehirlerinde 17 binin üzerinde Türk yaşıyor. Bir Türk kasabası olan Mamuşa’nın yaklaşık 6 bin nüfusu var. Burada Türkçe konuşuluyor ve eğitim görülüyor. Kosova nüfusunun yüzde 93’ü Müslümandır. Kosova’nın Türkiye ile ilişkileri çok eskiye dayanıyor. Osmanlı zamanından yapılan birçok eser bize miras kaldı. İlişkilerimizin her geçen gün artarak geliştiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi. Kosova Mamuşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Şala ise Mamuşa Belediyesi’nde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Mamuşa Belediyesi, Balkanlar’daki tek Türk Belediyesidir. Biz oralarda Türk bayrağı ve adetlerine sahip çıkıyoruz. Sizleri de Mamuşa’da görmek ağırlamak isteriz. Sizlerin varlığı ve desteği bizlere her daim güç veriyor” ifadelerini kullandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108