BİLİM-TEK:
Vestel'in Karayel'i Heddefi 12'den Vurdu!

Tasarımını Vestel Savunma Sanayi mühendislerinin üstlendiği Savunma Sanayii Müsteşarlığının desteğiyle tamamen milli ve yerli imkanlarla geliştirilen Karayel’in silahlı versiyonu test atışlarını 15 Haziran’da Konya Karapınar’da gerçekleştirdi. Karayel, test atışlarında hedefini on ikiden vurma başarısını gösterdi. 

2011 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile imzalanan sözleşmenin ardından, geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyonel kullanımında olan Karayel’in yerli mühimmatları ise Roketsan tarafından sağlandı. Atışlar Roketsan’ın katkılarıyla gerçekleştirildi.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzey temsilcilerinin de izlediği tatbikatta performansıyla göz dolduran Karayel’in yakın gelecekte Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtarması hedefleniyor. 
Karayel, geçtiğimiz Mayıs ayında İzmir’de düzenlenen ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli tatbikatlarından biri olarak bilinen Efes 2016’da kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirerek göz doldurmuştu.
Mühimmatlı olarak ilk kez gerçekleştiren test atışlarında başarı tazeleyen Karayel'in silahlandırılmasıyla ilgili çalışmalarsa, TSK’dan gelen talep üzerine, bir yıl önce başlatılmış ve yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede de mühimmat entegrasyonu tamamlanmıştı.

 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MG’den Dünyanın %100 Elektrikli İlk Station...
Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü...

Haberi Oku