BİLİM-TEK:
AR-GE Faaliyetleri Ödeneği Arttı!

Merkezi yönetim bütçesinden yapılan hesaplamalara göre, 2015 yılında Ar-Ge faaliyetleri için gerçekleştirilen harcama yüzde 10 artarak 6 milyar 173 milyon olarak kaydedildi. Ar-Ge faaliyetleri için gerçekleştirilen harcamaların Gayrisafi Yurtiçi Hasıla içerisindeki oranı yüzde 0,32 olurken, merkezi yönetim bütçe harcamaları içerisindeki payı ise 0.04 puan azalışla yüzde 1,08 seviyesinde gerçekleşti. 

DOLAYLI AR-GE DESTEĞİ 2015 YILINDA 1 MİLYON 722 MİLYON OLDU
2015 yılında Ar-Ge faaliyetlerine yönelik vergi indirim ve istisnalarının toplamı 1 milyar 722 milyon iken, dolaylı Ar-Ge desteği 2016 yılı için ise 1 milyar 914 milyon olduğu açıklandı.
EN ÇOK ÖDENEK GENEL ÜNİVERSİTE FONLARINA AYRILDI
Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge için ayrılan başlangıç ödenekleri sosyo-ekonomik hedeflere göre sınıflandırıldığında, 2016 yılı için en çok ödenek yüzde 31,9 ile Genel Bilgi Gelişimi (Genel Üniversite Fonlarından finanse edilen) için tahsis edildi. Bunu yüzde 29,1 ile savunma, yüzde13,8 ile endüstriyel üretim ve teknoloji ve yüzde 4,3 ile eğitim ve yüzde 4,3 ile tarım takip etti.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MG’den Dünyanın %100 Elektrikli İlk Station...
Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü...

Haberi Oku