BİLİM-TEK:
APPLE'a Milyarder Ortak!

BBC Türkçe servisinin haberine göre Buffett'in yatırım şirketi olan Berkshire Hathaway, bu satın almayla Apple'daki 56. en büyük yatırımcı konumuna geldi.

Teknoloji hisselerine yatırım yapmayı pek tercih etmeyen 85 yaşındaki Buffett'în Apple'dan hisse almış olması, şirketin prestiji açısından önemli görülüyor.
Açıklamanın ardından Apple hisseleri günü yüzde 3,7'lik artışla kapatarak 93,88 dolara yükseldi.
Apple, iPhone satışlarındaki düşüş nedeniyle 2016 yılının ikinci çeyreğinde gelirlerinin yüzde 13 düşüş gösterdiğini açıklamıştı. Nisan ayı sonunda milyarder yatırımcı Carl Icahn, Apple'daki 53 milyon hissesinin tümünü yaklaşık 2 milyar dolara satmıştı. Dünyanın en değerli şirketi olan Apple, geçen hafta kısa bir süreliğine bu ünvanı Google'ın çatı şirketi Alphabet'e kaptırmıştı.
iPhone satışları düşmüş olsa da Apple'ın "perde arkasında" araştırma ve ürün geliştirmeye devam ettiği, bu ürünler piyasaya çıkınca şirketin değerinin de yeniden artacağı öngörülüyor.
Anahtar Kelimeler
Apple-milyarder-ortak
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MG’den Dünyanın %100 Elektrikli İlk Station...
Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü...

Haberi Oku