BİLİM-TEK:
4.5G'ye Geçenleri Sayısı 10 Milyonu Aştı!

Sayan, internet abonelerinin sabitte yüzde 47, mobilde yüzde 88 arttığını da açıkladı.

Sayan, ‘Sosyal Etki İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Girişimciliği’ başlıklı toplantıda ayrıca Türkiye’de mobil penetrasyon oranının yüzde 33 seviyelerinden yüzde 95,5’e geldiğini ifade etti.
Ömer Fatih Sayan, sabit genişbant penetrasyonunun yüzde 3,4’ten yüzde 9,8'e tırmandılğını anlattı ve "Mobil genişbant penetrasyon oranı 2007'de yüzde 4 iken şu an yüzde 32’yi buldu. Bu arada internete bağlı hane penetrasyonu yüzde 18,4’ten, yüzde 43,6'ya, internet kullanıcı penetrasyon oranı da yüzde 15,8'den yüzde 40.4’e çıktı." dedi.
2015 itibari ile elektronik haberleşme sektörünün büyüklüğünün yüzde 17,6 artarak 39,5 milyar liraya dayandığını ve toplam yatırım miktarının 4.5G’nin rolü ile 17,3 milyar lirayı gördüğünü belirten Sayan, şöyle devam etti:
“Türkiye’de mobil abone adedi 73,8 milyon. Bu artış devam edecek. 5G ve nesnelerin internetinin hayatımıza girmesi ile akıllı binalar, akıllı şehirler, akıllı ulaşım gibi alanlarda birbirimize daha çok bağlanacağız. Pek çok yeni teknik bizim yaşam ve üretim yapma biçimimizi çok yakından etkileyecek. Büyük ve güçlü bir haberleşme ve iletişim altyapısı ile bunun önünü açacak şekilde çalışmamız gerekiyor.”
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

MG’den Dünyanın %100 Elektrikli İlk Station...
Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü...

Haberi Oku

banner108