BİLİM-TEK:
2023 Çağrısı Yaptı!

 Açılış programında konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, katılımlarından ötürü Prof. Dr. Aziz Sancar’a teşekkür etti. Aydın, Türk yüksek öğretiminin Prof. Dr. Aziz Sancar’dan çok şey öğreneceğini ve Sancar'ın ışığından binlerce akademisyen ve öğrencinin yetişeceğini ifade etti.

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar da, yaptığı konuşmada Türkiye’nin kendi teknolojisini üretmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her üniversiteyi ziyaretimde konuştum. Türkiye’nin kalkınması, Avrupa ve Amerika ile aynı düzende olması için temel bilime önem vermemiz, temel bilimde insan yetiştirmemiz lazım. Teknoloji tabi çok önemlidir, teknolojinin temelinde temel bilim vardır. Onu mutlaka yapmalıyız. Burada kullandığımız materyali biz kendimiz üretmeliyiz. Burada birçok modern cihaz gördüm bunların üzerinde yabancı ülkelerin markası var. İnşallah bu ürünleri biz üretiriz. Temel bilimden en son ilaçları üretmeye, otomobiller üretmeye, uçaklar yapamaya kadar bütün safhada kendi malımız olur. Onu başardığımız zaman kendimizi Avrupa ve Amerika düzeyinde sayarız. Yoksa biz dışarıdan malzeme, makine ithal edip burada Avrupa ve Amerika ile yarışamayız. Bunu tekrar söylüyorum, bizim mutlaka bunları üretmemiz lazım. Yoksa dışarıya bağımlı kalıyoruz. Bu bizi yavaşlatıyor. 2023 düşüncemiz var. Cumhuriyetin 100. yılında bizim Atatürk’e atalarımıza borcumuz var. Biz Avrupa ve Amerika düzeyinde olmamız lazım, bu bizim namus borcumuzdur, vefa borcumuzdur.” 
Anahtar Kelimeler
2023-çağrısı-yaptı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MG’den Dünyanın %100 Elektrikli İlk Station...
Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü...

Haberi Oku