BELEDİYE HABERLERİ:
İstanbul Yardım Başkenti Olacak!
Eyüp İlçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış, temel atma ve tanıtım töreni Otakçılar İSKİ şubesinin bahçesinde yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen törende Eyüp İSKİ Hizmet Binası, Eyüp Ağaçlı, Akpınar ve Çiftalan Mahalleleri Atıksuyu ve Yağmursuyu Hattı Yapımı, Eyüp Akpınar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kemerburgaz Mahallesi İçmesuyu Hattı Yapımı açılışı yapıldı. Törende ayrıca, İslambey Mahallesi Atısuyu ve Yağmursuyu Hattı İnşaatı, Kemerburgaz Atıksu İnşaatı ve İslam Bey Yağmursuyu Tünel inşaatının ise temelleri atıldı.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş göreve geldikleri günden bu güne İstanbul’a 98 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Bu yılki yatırım bütçemiz de16.5 milyar lira. Geçmişte maaş ödenemeyen ve çöp yığınlarından geçilemeyen, suyu akmayan bir İstanbul'un, şimdi borcu yok” diye konuştu. İSKİ’nin bu güne kadar yaptığı yatırımlardan da bahseden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle devam ettirdi: “İstanbul’un nüfusu geçmişte 7 milyon civarındayken İstanbul’a haftada ancak bir kere su veriliyordu. İstanbul’un artık su problemi yok. Eskiden atık sular denize boca edilirken kurduğumuz ileri biyolojik arıtma tesisleri sayesinde denizlerimize atık su dökülmüyor artık.”
“Her Yerde Metro Her Yere Metro” sloganı ile İstanbul’da başlattıkları ulaşım devriminden de bahseden Başkan Kadir Topbaş, “Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde bu kentin sevdalısı olarak başlattığı yerel yönetim mantığını ve anlayışını devam ettiriyoruz. Altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Eyüp ilçemize metro geleceği hayal dahi edilemezdi. Şu anda iki tane metro hattı Eyüp’ten geçiyor. Şimdilerde yeni başladığımız Eminönü’nden Haliç boyunca sahilden Eyüp’e giden tramvay hizmete verecek. İhalesi ve yer teslimleri yapıldı, başladı ve devam ediyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıdan ulaşıma kadar her birimle ilgili master planlarımız bitti. Tabi bu planlar doğrultusunda nereye ne yapılması gerektiğini biliyoruz. İstanbul artık dünyanın gıpta ile takip ettiği bir şehir haline geldi. Kim ne derse desin, kimler ne üretirse üretsin bizleri kimse yolumuzdan ayrı koyamaz. Moralimizi asla bozamaz, bizim tevekkülümüz Allah’a, istikametimiz milletin huzur ve refahınadır. Geriye bakmıyoruz, bakarsak düşeriz” ifadelerini kullandı.

-Yardım Başkenti İstanbul-
Bugün sabah saatlerinde “Uluslararası Yardım Platformu”nun kendisine ziyarette bulunduğu bilgisini veren Başkan Kadir Topbaş yaptıkları toplantı ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı: “Uluslararası Yardım Platformu Türkiye'yi ve İstanbul'u Yardım Başkenti konusunda 2017 için kararlaştırmışlar. Bugün sabah bir basın toplantısı yapmışlar, o toplantı akabinde bizi ziyarete geldiler. Şunu söylediler, 'Biz Türkiye'yi görüyoruz. Birçok ülke yardım konusunda kendisini çok farklı anlatıyor. Ama gerçek anlamda yardımın Türkiye'den yapıldığını tanıklık etmekteyiz. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile dünyanın neresinde olursa olsun, bir afet yaşandığı zaman ekibiyle hemen müdahale edebiliyor. Bu Endonezya olsun Afganistan olsun ya da Pakistan'da olsun yardım götürüyorlar. Tokyo'da yaşanan tsunami feleketinden sonra oraya da yardım götürdüler. Bütün ekiplerimiz insani destek için dünyanın her yerinde el uzatmaya yardımcı olmaya çalışıyor. Bundan dolayı 2017 yılının için yardım başkenti olarak İstanbul'u belirlediklerini ve ilan ettiklerini söylediler. İstanbul ve Türkiye'nin bu yardım konusundaki hassasiyetleri dünyaya öğretmek ve anlatmak istiyoruz."

-Katıksız Bebe Bisküvisi-
Başkan Kadir Topbaş ayrıca Halk Ekmek A.Ş’nin bundan sonra bebekler için katıksız “bebe bisküvisi” üreteceğini ve bu bisküvi tarifinin de tüm vatandaşlarla paylaşılacağını belirtti. Başkan Topbaş ayrıca bu sabah meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı dileklerinde bulundu. 

Törende konuşan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'de Başkan Kadir Topbaş'a İstanbul'a yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, "Kadir Topbaş hepimizin ağabeyi. Allah ondan ve ekibinden razı olsun" dedi.

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan da, "Eyüp'te yeni bir şube müdürlüğü binası inşa ettik. Vatandaşlarımızın İSKİ ile ilgili her türlü hizmete ulaşacakları şube binamız, 28 mahalledeki 150 bin abonemize hizmet verecek. Şube müdürlüğümüzün maliyeti yaklaşık 11 milyon. Ağaçlı, Akpınar, Çiftalan mahallelerinin altyapısı için yeni yatırımlar gerçekleştirdik. Bu bölgelerde yaklaşık 18 km atıksu ve yağmur suyu hattı inşa ettik. Bu kapsamda paket dediğimiz küçük bir arıtma tesisimizin inşasına devam ediyoruz." dedi.  

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sahnede toplu açılışların kurdelesini keserek,  İslambey Mahallesi Atısuyu ve Yağmursuyu Hattı İnşaatı, Kemerburgaz Atıksu İnşaatı ve İslam Bey Yağmursuyu Tünel inşaatına dökülecek harç için butona bastı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Judoculardan 3 Madalya
Osmangazi Belediyespor Judo Takımı, Kocaeli’de düzenlenen Spor Toto Gençler ve Büyükler Türkiye Judo...

Haberi Oku