BELEDİYE HABERLERİ:
Eğlence Devam Ediyor!
Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen Şubat Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında; bu hafta sonu düzenlenen tiyatro gösterimleri, vatandaşlar tarafından tam not aldı. Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro gösterimlerinin yanı sıra Hadımköy ARGEM Kültür Merkezi, Durusu Kültür Merkezi ve Haraççı Kültür Merkezi’nde de çeşitli tiyatro ve sinema gösterimleri yer aldı.

Arnavutköy Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro gösteriminde; Grimm Masallarından uyarlanan “Hansel ve Gretel Kara Ormanda” oyunu ailesiyle ormana piknik yapmaya giden Hansel ve Gretel adlı iki kardeşin oyun oynarken kaybolmasını ve İhtiyar Adam’a tutsak olmasını konu alıyor.
Hansel ve Gretel, Kötü Karga’nın onları kandırmasıyla kara ormanda İhtiyar Adam’a tutsak olurlar. Kara ormanda tek başına yaşamakta olan İhtiyar Adam, çocukları pastadan yapılmış eviyle kandırarak çocukların kendine hizmet etmelerini ve yalnızlığını paylaşmalarını ister.
İhtiyar Adam’dan kurtulmanın tek yolu ise kimsenin bilemediği bilmeceleri bilmektir. Eğer kahramanlarımız bilmeceleri doğru tahmin edemezlerse sonsuza kadar İhtiyar Adam’a hizmet edecek ve evlerine dönemeyeceklerdir.

Durusu Kültür Merkezi’nde ise çocuklar, müzik dolu bir tiyatro gösterimi ile buluştu.  Nafia dedesine sürpriz yapmak için götürdüğü elmanın izinsiz koparılmayacağını öğrenir. Sahibine geri vermek üzere yola koyulur. Eğlence dolu bu yolda canlılara zarar verilmemesi gerektiğini ve bir çocuk olarak neler yapıp neler yapmaması gerektiğini öğrenir. Ağaç amca, inek teyze ve laz bekçinin de içinde bulunduğu bol müzikli bol danslı ve bol kahkahalı bir gün geçirir.
Son olarak Hadımköy ARGEM’de “Evvel Zaman İçinde” tiyatro gösterimi çocukların beğenisine sunuldu. Evvel zaman içinde; izleyicisini içene doğru çeken bir masal yolculuğuna çıkıyor. Bu yolculukta, patomim gösterisi de masalın akıcılığıyla bütünleşiyor. Yüksek enerjili oyuncu performansları, eğlenceli kuklaları, rengarenk kostümleri, aksesuarları ve dekoru ile küçük misafirlerimize unutulmaz anlar yaşatırken, eğlenerek öğrenmelerini amaçladı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Judoculardan 3 Madalya
Osmangazi Belediyespor Judo Takımı, Kocaeli’de düzenlenen Spor Toto Gençler ve Büyükler Türkiye Judo...

Haberi Oku