BELEDİYE HABERLERİ:
Başkan STK'lar İle Bir Araya Geldi!
Bugün ilk olarak Lozan Mübadilleri Vakfı’nı ziyaret eden Başkan Kara, Vakıf Başkanı Arif Ümit İşler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Türkiye’nin ilk Mübadele Müzesine sahip olan Çatalca’nın mübadillerin geride bıraktıkları kültürel mirasa sahip çıkmak ta önemli bir işlevi olduğunu ifade eden Başkan Cem Kara, vakıf yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu.

TUZLADER’den kadınlara, çocuklara büyük destek

Başkan Cem Kara ziyaret programının devamında Tuzla Sosyal Dayanışma Derneği’ne (TUZLADER) giderek Dernek Başkanı Nursen Temizel ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.
1991 yılından bugüne faaliyet göstererek önemli çalışmalara imza atan TUZLADER Dernek Başkanı Temizel Tuzla’da halk dayanışmasını sağlamak, kadınların sosyal hayatta daha aktif olması, öğrencilerin eğitimine maddi-manevi katkı sağlanmak ve Tuzla tarihinin, kültürünün ve mübadil kimliğinin tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek Başkan Cem Kara’ya bilgi verdi ve nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Başarılı çalışmalara imza atıyorsunuz
Derneklerin kültürel ve sosyal çalışmalarını her zaman desteklediklerini dile getiren Belediye Başkanı Cem Kara, “Belediye olarak tarihi, kültürel ve sosyal değerlerimize sahip çıkan, geliştiren dernek faaliyetlerini her zaman destekliyor ve bizlerde kültürel bilincin gelişimine katkı sunuyoruz. Tuzla Sosyal Dayanışma Derneği ’de dayanışmanın ön planda tutulduğu bir dernek. Öğretmen kökenli bir belediye başkanı olarak eğitime ve öğrencilere verdiğiniz destekleri ve kadınlarımızı sosyal hayata katma çalışmalarınızı çok önemsiyorum. Ayrıca mübadele ve mübadil kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalara imza attığınızı görüyorum. Bizlerde Çatalca’da büyük acıların yaşandığı mübadele yıllarının ruhunu yakından hissediyor, anılarını ve kültürünü Mübadele Müzemiz ’de yaşatıyoruz” ifadelerinde bulunarak dernek çalışmalarında başarılar diledi.
Çatalca kültürel mirasa sahip önemli bir yer

Ziyaretlerine Çatalca Trakya Kültür ve Dayanışma Derneği ile devam eden Başkan Cem Kara, Dernek Başkanı Ramazan Gül ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Dernek çalışmaları hakkında Cem Kara’ya bilgi sunan dernek yetkilileri ziyaretinden dolayı Başkan Kara’ya teşekkürlerini sundular.
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın sonraki adresi Büyük Mübadele Derneği Çatalca Şube Başkanlığı oldu. Burada dernek faaliyetleri hakkında Başkan Nergis Şahin Eteke’den ayrıntılı bilgi alan Başkan Kara, Çatalca’nın kültürel miras ve tarihi değerler konusunda önemli bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çekti.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Dernek Başkanı Eteke, Başkan Cem Kara’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Balkan Dernekleri ve Federasyonları Toplantısı yapılacak

Başkan Cem Kara ziyaretlerinde dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarını Balkan Dernekleri ve Federasyonları Toplantısı’na davet etti. Başkan Kara, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nca 25 Şubat 2017 saat 10.00’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek toplantı davetiyelerini dernek ve STK temsilcilerine verdi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Judoculardan 3 Madalya
Osmangazi Belediyespor Judo Takımı, Kocaeli’de düzenlenen Spor Toto Gençler ve Büyükler Türkiye Judo...

Haberi Oku

banner108