3.SAYFA:
Yol Yoksa Oy Da Yok!

Şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 400 hanenin bulunduğu Pınarbaşı Mahallesi, Pınarbaşı Caddesi'ndeki Huzurkent Yaylası, 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Kanunu'yla mahalle statüsüne kavuştu ancak sıkıntıları bitmedi. Dulkadiroğlu'na bağlanan mahallenin 8 yıldır yapılmayı bekleyen 2 bin 100 metrelik toprak yolu, sakinlerini çileden çıkardı. Yolun yapılması için il ve ilçe belediyelerine birçok kez dilekçeyle müracaatta bulunuldu. Sonuç alınamayınca da mahalle sakinleri, pankartla tepkilerini dile getirdi.
Mahalle sakinlerinden Akif Özkaynak, "10 yıldan beri burada yaşıyorum. Bağım vardı. Şimdi burası Pınarbaşı Mahallesi, Pınarbaşı Caddesi. Burada çoğunluk yaz kış oturuyor. Bu yol 3 kilometreyi geçmez. Bir zamanlar burası millî parktı. Belediyede burayı bilmeyen yok. Kaç defa dilekçe verip girişimde bulunduk ama burası ilgisiz. Burada bir köy kadar nüfus yaşadığını düşünmüyorlar. Pankart, toplumun yaptığı bir şey. Birisi gelip asmış, herkes de destek verdi. Yol yapılmazsa oy vermeyeceğiz ve pankartı indirmeyeceğiz. Yani bu kadar da olmaz, çok ayıp. Hizmet bir kişiye yapılmaz. Burada 3 binden aşağı oy çıkmaz. Yol yapılana kadar oy yok, kendileri bilir." dedi.
Hacı Söyler de bulundukları bölgenin şehrin bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Buradaki arkadaşlar infial halindeler. Burası şehre 6 kilometre uzaklıktaki bir yer. Burası Pınarbaşı Caddesi, yani şehre ait olan bir yer. Artık buranın bağlık, yaylalık hali kalmamış. Şehrin mahallesi olmuş yani. Şimdi yetkililer, ya buna kulak verip gereğini yaparlar ya da biz oy vermeyeceğiz." diye konuştu.
'HASTALARIMIZI HASTANEYE GÖTÜREMİYORUZ'
Belediyeden emekli Rızvan Gözüaçık ise yazın toz, kışın çamur içerisinde yaşadıklarını anlatarak, "Ben yaz ve kış burada oturuyorum. Ailem yatalak hasta. Hiçbir yere gidemiyoruz. Şehre yaya gidip yaya geliyoruz. Yazıktır, günahtır. Biz Yunanistan'dan gelmedik. Müslümanız elhamdülillah. Ben 27 yıl bu memlekete, belediye otobüsü kullanarak hizmet ettim. Bir encümen üyesinin evinin önüne kadar yapılıyor, oradan ötesi yapılmıyor." ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Göz de kışın çamurlu yolda hastaların, tedavi olmak için hastaneye gidemediğini söyledi.

Anahtar Kelimeler
Yol-yoksa-oy-da-yok
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku