3.SAYFA:
Para Karşılığı Bebeğini Evlatlık Verirken Yakalandı!

Olay Ereğli Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evlilik dışı yaşadığı ilişkiden hamile kalan Z.A. (33) Ereğli Devlet Hastanesi kadın doğum servisinde 14 Mart tarihinde kız bebeği dünyaya getirdi. Doğum öncesinde çocukların evlatlık ya da satılması üzerine kurulan internet sitesine ilan veren Z.A., doğum sonrasında ilan üzerine kendisine İzmit'ten ulaşan B.K.'ye bebeğini 3 bin lira karşılığında evlatlık vermek için anlaştı. Z.A. ile yakınlarının İzmit'ten gelen B.K. ile çocuk üzerinde pazarlık yaptığını fark eden hastane çalışanları durumu polise bildirdi.

Hastaneye gelen polis aile yakınları ve anne Z.A. ile bebeği evlatlık almak istediği iddia edilen B.K.'yi karakola götürerek ifadelerini aldı. Her iki taraf ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, taraflar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartından yararlanarak serbest bırakıldı. Yeni doğan, 3 bin lira karşılığında evlatlık verilmek istenen ve ismi dahi konmayan kız çocuğu ise Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Ereğli İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından devlet koruması altına alındı.

POLİS EREĞLİ'DE 2.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU SATMAK İSTEYEN AİLENİN PEŞİNDE

Polis diğer yandan Zonguldak'ta yaşayan bir ailenin 2.5 yaşındaki çocuğunu para karşılığı satmak amacıyla bu işler için kurulan internet siteye ilan veren aileyi arıyor. Ereğli'de yaşayan ve internet sitesine çocuğun satılık olduğunu ilan veren aile, çocuğu satın almak amacıyla kendisini arayan kişilere 'Komşumun çocuğu. 7 bin TL borçları var. Maddi durumları çok kötü. Çocuğa bakamıyorlar. Tek istekleri borçlarının kapanması ve çocuklarına iyi bakacak bir aile' dediği öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ailenin bulunması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

İnternette kurulan sitelerin bu tür satış olaylarında yer alması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın girişimleri sonucu siteler kapatılmış, ancak farklı isim altında açılan internet sitelerinde çocuk satın alma ve evlatlık çalışmalarının devam ettiği, sitede ailelerin çocuklarını evlatlık vermek istediğini yazdığı ve bazı okuyucularında bu tür sitelere tepki verdikleri görülüyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku

banner108