3.SAYFA:
Lağım Suyu Akan Derede Kurban Kesimi!

 Uzmanlar, kurban keserken temiz ortamlarda, sağlık koşullarına uygun şartlarda kesim yapmanın önemli olduğuna vurgu yapıyor. Buna rağmen, bu Kurban Bayramı'nda da kurallara pek fazla uyulmadığı görüldü. D-100 Karayolu'nun yakınında bulunan Ayamama Deresi'ne lağım ve birikinti suları akmasına rağmen, burada kurban kesimi yapılması dikkat çekti. Kurbanlık hayvan pazarının hemen altında bulunan Ayamama Deresi’ne inen vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını burada kesti. Vatandaşlar belediyeyi suçlayıp, kendilerine yer gösterilmediğinden yakındı.

Pis suların aktığı derede kurban kesmekten dolayı hoşnut olmadığını ifade eden Fettah Zeren, “Elimizden geldiğince kurbana pislik bulaştırmamaya çalışıyoruz. Ne yapalım? Belediye bize kesim alanı göstermediği için biz de burada kesmek zorunda kaldık. Biz de halimizden memnun değiliz.” dedi.

Yaşanan kötü görüntüden dolayı utanç duyduğunu dile getiren bir vatandaş ise şöyle konuştu: “Herkes hayvanlara yamyam gibi saldırıyor. Daha düzenli olabilirdi. Kurban kesildiği zaman dua okunur. Kanı, bağırsağı bir yere gömülür.”

‘KURBAN HİJYEN ŞARTLARINA UYGUN KESİLMELİ’

Kurbanın hijyen kurallarına uygun bir şekilde kesilmesi gerektiğini vurgulayan hayvan satıcısı Ekrem Bakır, "Kurbanın kanının bir yere, bağırsaklarının başka bir yere gömülmesi gerekiyor. Temiz olmayan şartlarda kesilen kurban murdar olur.” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku