3.SAYFA:
Kurbanlıklara Gebelik Testi!

Satıcıların veya satın alan kişilerin talep etmesi durumunda birkaç dakika içinde erken gebelik testi yapılabiliyor. Çankaya Belediyesi veterinerleri tarafından yapılan test, hayvana hiçbir zarar vermeden kısa sürede tamamlanıyor. Bayram öncesi 3 gün boyunca yürütülen çalışmalarda gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile ilgili satıcı ve alıcılara da bilgi veriliyor. Gebelik testinin yanı sıra iştahı kesilen ve yemek yemeyen kurbanlıklar da veteriner hekimler tarafından kontrol ediyor.
KARA SİNEKLERE NOKTA ATIŞI
Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda ilaçlama çalışmaları da sürüyor. Çadırların kurulmasından itibaren başlayan ve bayram sonuna kadar devam edecek ilaçlamalar sabah, öğle ve gece olmak üzere hergün üç defa tekrarlanıyor. Bu yıl ilk kez kullanılan granür formülasyonundaki ilaç, özellikle kurbanlıklara musallat olan kara sineklere karşı etkili. Çadırların iç ve dış kısımları için kullanılan özel ilaç insan ve hayvan sağlığına zarar vermiyor.
Ayrıca, kesim alanından kaçan hayvanlara karşı kurulan 4 kişilik 'Kurbanlık Yakalama Timi' de bayram boyunca alanda hazır bulunacak. Çankaya Belediyesi ayrıca kurban satış ve kesim alanındaki düzeni de bayram boyunca 100’ün üzerinde zabıta ve güvenlik görevlisi ile sağlayacak.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku