3.SAYFA:
Kurbanlık Satış Yerinde TOMA'lı Çadır Sökümü!

İzmir-Çeşme otoyolunun Uzundere ayrımında bulunan araziye kurbanlık satışı için çeşitli illerden gelenler çadırlarını kurdu. Her sene aynı arazide kurdukları çadırlarda kurbanlıklarını satanlar, bu sene kaymakamlığın aldığı kararla zor duruma düştü. Kaymakamlıkta oluşturulan kurban komisyonundan, çadırların kurulduğu alanda satış yapılmasına izin çıkmadı. Bugün sabah saatlerinde Karabağlar Belediyesi zabıta ekipleri, polisler ve TOMA eşliğinde çadırları kaldırmak için bölgeye gitti. Ekipleri karşılarında gören hayvan satıcıları tepki gösterdi. Belediye yetkilileri ise çadırların kurulmaması için daha önce uyarıda bulunulduğunu, kurbanlık satışının ancak izin verilen noktalarda yapılması gerektiğini söyledi. Satıcılarla belediye ekipleri arasında tartışmalar yaşandı.
Aynı yere üç yıldır geldiğini, bu sene niye yasak olduğunu soran Ardahanlı gelen Hanifi Çelenk, "Ben bu kadar hayvanı nereye koyayım?. Önceki yıllarda da buraya geldim. Atacağım dereye, gideceğim." diye konuştu. Erzurum'dan geldiğini söyleyen Ömür Aktepe de, "42 büyükbaş hayvanımı TIR'a yükledim ve İzmir'e doğru yola çıktı. Binlerce lira masraf yaptık. Her yıl izin verdikleri yere, bu yıl izin vermiyorlar. Hepimiz mağdur olduk. Eski çöplük olan yeri bize gösteriyolar. Şartlar ne olursa olsun, ben malları buraya indireceğim. Bu saatten sonra nereye gidip yer kiralayacağız?" dedi. Bazı hayvan satıcıları ise, "Nerede bu devlet, nerede bu millet? Hangi devirde yaşıyoruz?" diye bağırdı.
Belediye ekiplerinin çadır söküm çalışmaları devam ediyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku