3.SAYFA:
Kolombiyalı 2 Turistten 2 Günde 1 Milyon Liralık Gasp YAptı!

 Atatürk Havalimanı'nda 26 Ağustos 2015 tarihinde güvenlik kontrolü sırasında Kolombiya vatandaşı Y.D.J.M. (45) ve J.P.T.R. (33), yapılan üst aramasında güvenlik görevlilerini hayrete düşürdü. Kolombiyalıların, büyük bir bölümünü giysilerinin altına yerleştirdikleri, bir kısmını da çantalarına koydukları Euro'larla yakalandı. Paraların 500 Euro'luk ve 500 dolarlık gibi yüksek paralardan oluşan 111 bin 320 dolar, 50 bin Euro ve 450 bin lira olduğu tespit edildi.

Durum Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Yapılan incelemede kişi eşgallerinin, son iki gün içinde yapılan kapkaç olaylarının zanlıları ile benzerlik gösterdiği belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen iki Kolombiyalı ile son iki yankesicilik olayını gerçekleştiren iki kişinin güvenlik kamera görüntüleri karşılaştırıldı. Görüntüler eşleşince de olayları Kolombiyalı iki turistin yaptığı ortaya çıktı.

İki Kolombiyalı, 25 Ağustos 2015 tarihinde İstanbul'a gelir gelmez aynı gün ilk işlerinde güvenlik kamerasına yakalandı. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunan M.G. (51) isimli erkek şahıs, döviz bürosundan 10.000 dolar, bir banka şubesinden ise 10.000 TL para çektiğini, paraları bir çantaya koyduğunu belirtti. Kiraladığı araca yaklaştığı esnada, yabancı uyruklu olduğunu tahmin ettiği bir şahsın, eli ile aracın tekerleğini işaret ettiğini ancak kendisinin önemsemeyerek çantasını aracın arka koltuğunun ön kısmına koyduğunu ve araca bindiğini söyledi. Şahsın işaret etmeye devam etmesi üzerine araçtan inerek şahsın işaret ettiği arka sağ tekerleğe baktığında havasının bulunmadığını gördüğünü ifade eden M.G., otopark görevlilerinden yardım isteyerek tekerleği değiştirdiklerini anlattı. Daha sonra araca bindiğinde, içerisinde 13.000 dolar ve 10.000 Türk Lirası parasının olduğu el çantasının olmadığını gördüğünü anlatan M.G., şikayetçi olduğunu dile getirdi. Olay yerini gören güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, olay anını bütün ayrıntıları tespit etti.

Geldikleri ilk gün birinci yankesicilik olayını gerçekleştiren Kolombiyalılar, ikinci günlerinde 26 Ağustos 2015 tarihinde daha büyük bin yankesicilik olayını gerçekleştirdi.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulunan K.T. (47) isimli erkek şahıs da çantasında bulunan 1 milyon liradan fazla parasının yankesicilik suretiyle çalındığını bildirdi. Bir döviz bürosunda 15 yıldır kurye olarak çalıştığını belirten K.T., Şişli'de bir banka şubesine giderek şirket sahibinin adına 571.870 TL ve 150.000 dolar para çektiğini, çektiği parayı bir çantaya koyduğunu, çantayı motosikletinin üzerinde bulunan kancaya taktığını söyledi. Motosiklete binerek cebinde bulunan anahtarı çıkarmaya çalışırken arkasından gelen bir şahsın kendisine omuz attığını belirten K.T., elindeki anahtarın ve 3.000 TL paranın yere düştüğünü, yere düşen eşyalarını almaya çalışırken, omzuna çarpan kişinin, eline de bastığını söyledi. Bu olaya tepki gösterdiği esnada çevreden bir vatandaşın, çantasının alındığını ifade etmesi üzerine arkasına baktığında çantasının olmadığını gördüğünü belirterek olayı gerçekleştiren kişilerden şikayetçi olduğunu beyan etti. Olay yerine gören güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, K.T.'nin anlattığı bütün ayrıntıların kayıtlarda bulunduğunu tespit etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, iki Kolombiyalının bahse konu olayları gerçekleştirdikleri tespit edildi. Zanlıların, çaldıkları paraları, çok yer kaplamasın diye büyük banknot olacak şekilde Euro ve dolara çevirdikleri anlaşıldı. Fransa'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na girişte yakalanan Kolombiyalıların, kaçmayı başarmaları durumunda Fransa'dan da Kolombiya'ya geçmeyi planladıkları öğrenildi.

Kolombiya uyruklu Y.D.J.M. (45) ve J.P.T.R. (33) isimli erkek zanlılar, 28 Ağustos 2015 günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku

banner108