3.SAYFA:
Anız Yangınına Hapis Cezası!

Bölgede yakılan anızlar nedeniyle orman gözetlemesi yapılan kulelerde görüş açısının zaman zaman sıfıra yaklaştığını bildiren Erol, duman yoğunluğundan yangınlarla mücadele için uçak ve helikopterlerin kalkması güçleştiğini kaydetti.
Olası yangınlara müdahale için ulaşım ve diğer çalışma şartlarının zorlaştığını ifade eden Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, “Anız nedeniyle ormanların ve yerleşim yerlerinin yanma riski oldukça fazladır. Şehir havası kirlenmiş, yanan anız sapları havada uçuşmakta, sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Nefes almakta güçlük çeken astım hastaları ne yapacaklarını bilemez halde çaresizlikten sürekli Alo 177 Orman Yangın İhbar hattını aramakta. Gelen şikayetlere yetişmek neredeyse imkansız duruma gelmiştir. Trafikte araç seyrederken görüş mesafesi 10 metre civarına kadar düşmüştür.” dedi.
Eylül ayı itibariyle bu yıl 370 adet anız yangınına müdahale edildiğini açıklayan İsmet Erol, anız yakılmadığı takdirde orman yangınların yüzde 30,40 oranında azalacağına dikkat çekti. Kamu kurumlarının anız yakılmaması için büyük çaba sarf ettiğini ve sorunun halkın duyarlı davranmasıyla çözülebileceğini vurgulayan Erol, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün idari tedbir olarak anız yakanlara destekleme primi ödenmediğini ve dekar başına 38.71 TL ceza verildiği aktardı.
Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, sözlerini şöyle tamamladı: “Anızın orman içinde veya bitişiğinde yangına sebep olunması tespit edildiğinde Orman Kanunu’nun 76. maddesine aykırı davranışlar sonucu cezalandırılacak. Ormanlarda belirlenen yerler dışında ateş yakmanın, anız yakarak orman yangınına sebep olmanın, sigara yada yanıcı madde atmanın cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli paradır. Ayrıca dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verenler 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaktadır. Daha fazla can yanmadan, telafisi imkansız zararlara yol açılmadan anız yakılmaması için vatandaşların daha duyarlı olması, gördükleri dumanı ve yangını ücretsiz Alo 177 orman yangını ihbar hattını arayarak bildirmelerini bekliyoruz.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

KEDİ KURTARMA OPERASYONU FİLMLERİ ARATMADI
Eğitimde bir ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için tüm mahalle seferber oldu.

Haberi Oku

banner108